Bostadsförening och kontor

Golvvård & trappstädning

DI-MAS erbjuder underhåll och städning av golv och trappor.

Hur tar vi hand
om golvet & trapporna?

Vi vet att många golv och trappor utstår daglig påfrestning, vilket inte är så konstigt, vi går på dem varje dag. Men för att golven och trapporna ska  kunna fortsätta kunna hantera påfrestningarna så behöver dem vårdas. Vi underlättar ditt arbete genom att ta hand om dina golv och trapphus – Vi har lång erfarenhet och kompetens av golvvård.

Vi finns för golvet
& trapporna!

Stengolv

Ett stengolv kommer till slut att hamna i ett läge där någon form av bearbetning krävs. Vi har lång erfarenhet av stenslipning, vi använder tekniskt framställda diamanter för att få till den rätta glansiga ytan. Beroende på slitage nyttjas olika grovlekar och kvaliteter, sista slipningen görs med en finare diamant. Därefter kristalliseras ytan som blir hård, slitstark och med en glansig yta, sedan impregneras den för att bli vattentät och slutligen sista lagret impregnering för att göra ytan 100 % halkfri.
Vi har som standard tre olika nivåer av diamantslipning. Vid djupare repor än 0,5 mm krävs mer slipningar än dessa förslag. De flesta golv går att få fina men kan kräva mer tid och flera diamanttyper. Golvet får efter vår behandling en mycket blank, slitstark och lättstädad yta som endast rengörs med vatten.

Linoleumgolv

Linoleumgolv är fortfarande ett av de vanligaste golv materialen och är med rätt behandling otroligt fina.
Det är vanligt att linoleumgolven behandlats felaktigt eller slarvigt under många år och många gånger har smuts polerats in i mattan.
Vi har personal som är mycket kunniga och är stolta över att få rengöra och polera upp gamla linoleumgolv.
Oftast har man inget annat val än att ”Nollställa” golvet vilket innebär att man maskinskurar golvet tills all gammal polish och smuts avlägsnats.
När golvet vattendammsugits och torkat startar en efterbehandling där golvet poleras.


Vi börjar med ett lager grundpolish och minst två lager toppolish innan vi är nöjda.
När vi är klara har linoleumgolvet en mycket finare glans än när den var ny och är nu både snygg och lättstädat!

Vi gör dina golv skinande nya

Med rätt vård, omsorg och rutiner blir dina golv vackrare och bidrar till att lyfta helhetsintrycket. Vi på DI-MAS tar gärna hand om allt från golv till tak!

Priser

Diamantslipning för stengolv.

DIAMANTSLIPNING, GOLV MED SYNLIGA REPOR (780: – / m²)

Diamantslipning av ett stengolv (6–11 stegsslipning) utförs med ett brett sortiment av tekniskt framställda diamanter. Detta innebär att ca 80–85 % av reporna på golvet försvinner.
Den första slipdiamanten är grövre och kapar alla ojämnheter och sedan går man successivt till finare och finare slipdiamanter för att få den riktigt fina ytan. Vatten tillförs hela tiden som smörj och kylmedel.

Vid större ytor används stora maskiner och vid trånga ytor används handmaskiner. När hela ytan fått samma vackra ton börjar man behandla golvet.

DIAMANTSLIPNING VID LÄTT SLITAGE (269: – / m²)

Stengolv med mindre slitage klarar sig med en lättare slipning med en mjukare diamant, slipas normalt 3–5 steg. och ca 25 % av reporna försvinner.

UPPFRÄSCHNING MED DIAMANT (120: – / m²)

Stengolv som har förlorat sin glans utan synliga repor bör klara sig med en diamantslipning i 1-steg med en fin diamant.

IMPREGNERING / KRISTALLISERING

Efterbehandlingen efter någon av våra diamantslipningar består av kristallisering för att få en hård slitstark glansig yta och impregnering i två steg för att få golvet först vattentätt och sist 100 % halkfritt.
Impregnering kan användas på alla typer av naturstensgolv inklusive klinkers. Det är även den metod som vunnit stor genomslagskraft i USA och används av flera stora hotellkedjor.

UNDERHÅLL STENGOLV (33: – / m²)

Vi rekommenderar ett årligt underhåll av golven för att glansen skall bevaras. En maskinskurning och polering med impregnering behåller den fina glansen på golvet. Golvet kan fortsättas rengöras med H₂O (vatten).

Kontakta oss

Varmt välkommen att kontakta oss om du är nyfiken på våra tjänster eller har några funderingar. Vi ger gärna en prisbild till dig vad en flyttstädning eller vad ett avtal med återkommande jobb kan kosta. Tveka inte att maila eller ringa oss. Vänligen, Di-mas.

E-post

info@di-mas.se

Telefon

08 - 642 60 50

Öppettider

Mån – Fre 08:00 – 16:00